2009 TATLIPINARLILAR GECESİ – LEMGO BÖLGESİ

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve Almanya Tatlıpınarlılar Derneği’nin (Heimatverein Tatlıpınar e.V.) onuncu kuruluş yıldönümünün kutlandığı Tatlıpınarlılar Gecesi, 12 Nisan 2009 tarihinde Lemgo bölgesine bağlı Donop beldesinde yapıldı. Yoğun ilgi gören geceye Almanya’nın dört bir yanından katılım gerçekleşti.

Gecenin açılış konuşmasını derneğin Onursal Başkanı Mehmet Erdem yaptı. Program İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. DİTİB Lemgo Cami Din Görevlisi Adnan Koçak da, okuduğu Kuran-ı Kerim ve dua ile programın açılışını yaptı. Ardından Onursal Başkan Mehmet Erdem, günün ehemmiyetine dair bir konuşma yaparak, özellikle Tatlıpınarlıların birlik ve beraberliğine dikkat çekti. Programın ikinci bölümünde Dernek Başkanı Yılmaz Erdem misafirleri selamladı ve sonrasında Derneğin faaliyet ile muhasebe raporlarını açıkladı.
[MEDIA=23] [MEDIA=24]

Ayrıca Derneğin kuruluşundan bu yana yapılan maddi yardımlar slayt gösterisi ile anlatıldı. Gösteride sunulan rakamlar misafirleri oldukça gururlandırdı. Önemli faaliyetlerde ve bu gurur verici tablonun oluşmasında katkılarda bulunan herkese teşekkür edildi. Özellikle Yılmaz Erdem öncülüğündeki yönetimlerin, ciddi çabalarda bulundukları ve bu nedenle büyük bir teşekkür hak ettikleri belirtildi.

Raporların açıklanmasından sonra Yönetim Kurulu seçimine geçildi. Bunun için Adem Maden, Mehmet Erdem ve Öznur Sarıoğlu’ndan oluşan Seçim Divan Kurulu belirlendi. Seçimlerde Kenan Erdem, Kemal Onat, Hüseyin Erdem, Erol Erdem, Kadir Erdem, Sedat Sayan, Yilmaz Erdem ve Cemal Erdem Derneğin Yönetim Kurulu’na seçildiler. Derneğin başkanlık görevini, yönetim kurulundaki üyeler arasında yapılan görüşmeler sonucunda Kenan Erdem üstlendi. Kenan Erdem bu görevi önümüzdeki iki yıllık dönem süresince yürütecek. Yönetim Kurulu seçimin ardından Denetleme Kurulu ile Onursal Kurul seçimleri de yapıldı.

Seçimlerin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada Ayşe Öztürk, bir dahaki toplantının açık havada, bir ‚piknik‘ niteliğinde yapılmasını teklif etti. Mehmet Erdem ile Ahmet Aydoğan ise, bundan sonraki dönemde köyümüzdeki okuyan gençlerin maddi açıdan desteklenmesi, özellikle de eğitimin ön plana alınması temenni ettiler. Bir diğer temenni de Kadir Erdem’den geldi. Kadir Erdem, özellikle Derneğin üye sayısının arttırılması gerektiğini dile getirdi. Yeni seçilen Yönetim Kurulu’na ise ortak bir dille başarı dilekleri yöneltildi.

Dilek ve temennilerin ardından yemek faslına geçildi. Burada Lemgo bölgesindeki Tatlıpınarlı ablaların hazırladığı nefis yemekler büyük beğeni topladı. Ayrıca gece boyunca misafirlere açık büfeden çay, kahve, pasta ve farklı yiyecek çeşitleri sunuldu. Yemek faslı esnasında Cemal Öztürk’ün hazırladığı ve çoğunlukla nostaljik fotoğraflardan oluşan bir de slayt gösterisi sunuldu.

Bu sırada ilk değerlendirme toplantısı için bir araya gelen yeni Yönetim Kurulu, bir dahaki toplantının Osnabrück/Vechta bölgesinde yapılmasını kararlaştırıldı. Toplantı tarihi ise daha sonra bildirilecek. Programa bu sırada kısa bir ara verildi. Gençler ise bu arayı, sergiledikleri kolbastı ve horon oyunlarıyla değerlendirdi.

Daha sonra, tombala çekilişine geçildi. Burada misafirlere birbirinden değerli ödüller dağıtıldı. Büyük ikramiye, 72 ekran plazma TV‘yi Kenan Öztürk ailesine çıkarken, bir diğer önemli ödül, uçak bileti de Kadir Erdem ailesine çıktı.

Çekilişin hemen ardından Osman Şentürk, eskiden köyümüzde yaşanan ilginç ve bir o kadar komik olayları kendine has üslubuyla anlattı, misafirleri de böylece gülmekten kırıp geçirdi. Örneğin Osman Şentürk ağabeyimiz, eskiden köyümüzde yapılan düğünlerde misafirlere yemek servisi yaptıklarını söylüyor. Ancak Osman ağabey, yemekleri misafirlere servis etmeden önce, yemeğin içindeki et parçalarını kendisi yiyormuş… Bu arada Osman Şentürk, Sezgin Yurdakul‘un ele aldığı ‚Tatlipinar’a laf yok arkadaş‘ adlı şiiri de seslendirdi.

Gecenin son bölümünde ise yine geçen sene olduğu gibi ‚Var mısın, yok musun?‘ yarışması düzenlendi. Hüseyin Erdem’in gerçek Acun’u aratmayacak sunumu, misafirlere neşeli dakikalar yaşattı. Yarışma için yapılan çekilişi ise Serdar Aydoğan kazandı. Hamdi Bey‘in tekliflerine ‚yokum‘ diyen Serdar, yarışmanın başında seçtiği 10 numaralı kutusunu açtırdı. Serdar, kutudan çıkan 250 Euro’ya 100 Euro da kendi cebinden ekledi ve ortaya çıkan 350 Euro‘luk toplam miktarı, köyümüzde devam eden Cami yapımına bağışladı. Serdar Aydoğan’ın bu hareketi büyük alkış topladı. Bu yarışmanın ardından gece son buldu. Misafirlere teşekkür edilirken, herkes samimi şekilde, birbiriyle kucaklaşarak vedalaştı.
[MEDIA=25]

tatlipinar.com olarak Sayın Kenan Erdem ve ekibine muvaffakiyetler dileriz. Not: Fotoğrafların tamamını Medya Merkezi’nden takip edebilirsiniz!

Leave a Reply